> <
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Υπηρεσίες

1. Μελέτες

- Αρχιτεκτονικές μελέτες ιδιωτικών έργων

- Στατικές μελέτες

• Σκυρόδεμα

• Οπλισμένο (Νέοι Ελληνικοί Κανονισμοί (Ε.Κ.Ω.Σ. 2000, Ε.Α.Κ. 2000, Ε.Α.K. 2003), Ευρωκώδικες EC2 και EC8, DIN 1045, Παλιοί Ελληνικοί Κανονισμοί (Ν.Ε.Α.Κ., Ν.Κ.Ω.Σ., Παλαιός Αντισεισµικός, µέθοδος επιτρεπόµενων τάσεων, Κυπριακοί Κώδικες)

• Προεντεταμένο(DIN 4227, EC2 & ΕΚΩΣ 2000)

• Μελέτες στατικής επάρκειας υφιστάμενων κατασκευών

• Μεταλλικά-Σύμμικτα:Ευρωκώδικες 3, 4 (Μεταλλικών), Ευρωκώδικα 1 (Φορτίσεων) και Ευρωκώδικα 8 (Αντισεισμικό).

• Ξύλινα: Ευρωκώδικας 5

• Τοιχοποιία: Ευρωκώδικας 6

2. Κατασκευές: Ιδιωτικών & δημοσίων έργων

3. Τοπογραφικές εργασίες

- Τριγωνισμός

- Πολυγωνομετρία

- Αποτύπωση

- Χάραξη

- Εφαρμογές Τοπογραφίας με RTK & Post-Process, Χαρτογραφίας, Precise GIS και Πλοήγησης

4. Εκτιμήσεις ακινήτων

5. Μη καταστροφικές δοκιμές σκυροδέματος

Κρουσίμετρο (σε πραγματικές συνθήκες)

Τύπος μεθόδου: Μη καταστροφική
Υλικά: Σκυρόδεμα
Μη οπλισμένη τοιχοποιία

Περιγραφή
Το κρουσίμετρο αποτελεί μια μέθοδο εκτίμησης της in situ θλιπτικής αντοχής του σκυροδέματος. Στη μέθοδο αυτή εφαρμόζεται στην επιφάνεια του σκυροδέματος πρόσκρουση ενός βαθμονομημένου σφυριού (κρουσίμετρο). Το μέγεθος της αναπήδησης του σφυριού μετράται και είναι σε άμεση σχέση με τα δεδομένα του κατασκευαστή προκειμένου να προσδιοριστεί η αντοχή του σκυροδέματος. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται επίσης στον προσδιορισμό της αντοχής σκυροδέματος υφισταμένων κατασκευών.

Περιορισμοί
Το κρουσίμετρο δεν προσδιορίζει επακριβώς την αντοχή, αλλά χρησιμεύει στον προσδιορισμό της ομοιομορφίας των υλικών. Απαιτούνται συχνές βαθμονομήσεις του κρουσίμετρου. Οι πίνακες των κατασκευαστών χρησιμοποιούνται στον προσδιορισμό της αντοχής του σκυροδέματος,. Ωστόσο, προκύπτουν καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνοντας και ελέγχοντας πυρήνες από κρίσιμες επιλεγμένες θέσεις. Τα δείγματα (δοκίμια) υποβάλλονται σε εν συνεχεία σε διαδικασία θλίψης. Οι μετρήσεις του κρουσίμετρου από άλλες θέσεις συσχετίζονται με τις μετρήσεις, που προκύπτουν στη θέση λήψης των πυρήνων.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου του κρουσίμετρου εξαρτώνται από την ποιότητα του σκυροδέματος στην εξωτερική επιφάνεια του στοιχείου. Οι μετρήσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε λείες επιφάνειες σκυροδέματος και όχι σε επιφάνειές με τελειώματα.
Η υγρασία και η τραχύτητα της επιφάνειας επηρεάζουν τις μετρήσεις. Η παρουσία του κρουσίμετρου ίσως προξενήσει μια επιφανειακή παραμόρφωση στο στοιχείο. Ωστόσο,δεν πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες από μία μετρήσεις από το ίδιο σημείο, αφού η πρώτη κρούση μπορεί να επηρεάσει την επιφάνεια του στοιχείου και συνεπώς τα αποτελέσματα της επόμενης μέτρησης.
Όταν χρησιμοποιείται κρουσίμετρο σε τοιχοποιία, θα πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο του στοιχείου. Οι εκτιμήσεις των ελέγχων πάνω στην τοιχοποιία αντιστοιχούν στις τιμές αντοχής του στοιχείου και του ασβεστοκονιάματος (σοβά). Η μέθοδος αυτή είναι χρήσιμη για την εκτίμηση της αντοχής του εξωτερικού φλοιού ενός στοιχείου που απαρτίζεται από πολλά στρώματα.

Γενικές πληροφορίες για τον έλεγχο με κρουσίμετρο:

  • Με την ειδική λίθο λείανσης ξύνεται το σημείο κρούσης ώστε να απομακρυνθούν τα ξένα προς το μπετον σώματα από τη θέση όπου πρόκειται να γίνει η μέτρηση.
  • Με τον τρόπο αυτό το κρουσίμετρο έρχεται κατά το δυνατό σε άμεση επαφή με το υποκείμενο σκυρόδεμα και δίνει πιο ακριβείς μετρήσεις
  • Οι αποστάσεις μεταξύ των ακμών των μετρήσεων πρέπει να είναι min 3 cm.
  • Aν υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού, αποφεύγουμε τις μετρήσεις στις περιοχές του σιδηρού οπλισμού.
  • Κατά την εκτέλεση της δοκιμής πρέπει το στέλεχος του κρουσίμετρου να είναι κάθετο στην εξεταζόμενη επιφάνεια του σκυροδέματος.
  • Σε κάθε σημείο, όπου είναι επιθυμητό να βρεθεί η αντοχή του σκυροδέματος γίνονται δέκα (10) κρουσιμετρήσεις. Ως τελικό αποτέλεσμα λαμβάνεται ο μέσος όρος των μετρήσεων.
  • Ανάλογα με τη θέση του στοιχείου και τη διεύθυνση του κρουσιμέτρου, πρέπει να γίνουν κατάλληλες διορθώσεις στις λαμβανόμενες μετρήσεις,
  • Η γωνία υπολογίζεται σύμφωνα με τη σχετική θέση του κρουσιμέτρου ως προς το δάπεδο. Έτσι:
  • Για μετρήσεις σε κατακόρυφα στοιχεία – π.χ. κολώνες - η γωνία του κρουσιμέτρου σε σχέση με το δάπεδο είναι 0°
  • Για μετρήσεις σε οριζόντια στοιχεία, από την κάτω μεριά – π.χ. πλάκα στο ταβάνι – η γωνία του κρουσιμέτρου σε σχέση με το δάπεδο είναι 90°
  • Για μετρήσεις σε οριζόντια στοιχεία, από την πάνω μεριά – π.χ. πλάκα στο πάτωμα – η γωνία του κρουσιμέτρου σε σχέση με το δάπεδο είναι -90°
  • Στη συνέχεια γίνεται διόρθωση των τιμών σύμφωνα με τη γωνία κρούσης.

Οι κρουσιμετρήσεις αποτελούν μία έμμεση, μη καταστροφική μέθοδο για τον προσδιορισμό της ποιότητας και της αντοχής του σκυροδέματος και πρέπει να εφαρμόζονται πάντα σε συνδυασμό και με άλλες μεθόδους, όπως είναι η πυρηνοληψία, οι υπερηχομετρήσεις κ.ά. για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Μέθοδος υπερήχων (σε πραγματικές συνθήκες)

Τύπος μεθόδου: Μη καταστροφική
Υλικά: Σκυρόδεμα
Οπλισμένη τοιχοποιία
Μη οπλισμένη τοιχοποιία

Περιγραφή
Η μέθοδος των υπερήχων μετρά το χρόνο μεταφοράς ενός υπερηχητικού παλμού διαμέσου της συνοχής (πυκνότητας) του στοιχείου. Η ταχύτητα με την οποία το κύμα μεταφέρεται διαμέσου του στοιχείου επηρεάζεται από την ποιότητα και τη συνέχεια του υλικού συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας ρωγμής η ζημιάς. Συγκρίνοντας το σχετικό χρόνο μεταφοράς σε διαφορετικά τμήματα γνωστής πυκνότητας, ο υπέρηχος χρησιμοποιείται στην εκτίμηση της σχετικής αντοχής του σκυροδέματος ή της τοιχοποιίας, για να δείξει την παρουσία ρωγμών ή στρωματώσεων.

Περιορισμοί
Η μέτρηση της ταχύτητας απαιτεί την τοποθέτηση των ακροδεκτών εκατέρωθεν του στοιχείου. Οι επιφάνειες του στοιχείου πρέπει να είναι σχετικά λείες. Τραχείες επιφάνειες πρέπει να λειαίνονται για καλύτερη λειτουργία των ακροδεκτών. Αν υπάρχουν κενά αέρα μεταξύ του ακροδέκτη και της επιφάνειας του στοιχείου, η χρονική διαδρομή του παλμού θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε λανθασμένες ενδείξεις.
Ράβδοι οπλισμού προσανατολισμένες στη διεύθυνση κίνησης των παλμών επηρεάζουν τις μετρήσεις, αφού οι υπέρηχοι κινούνται διαμέσου του χάλυβα με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι στο σκυρόδεμα.
Το όργανο παρέχει στο χρήστη τις παρακάτω πληροφορίες: Ομοιομορφία του σκυροδέματος/ Εντοπίζει πιθανές ρωγμές και σπηλαιώσεις/ Έχει δυνατότητα εκτίμησης της αντοχής του σκυροδέματος/ Παρέχει (ενδεικτικά) πληροφορίες για το μέτρο ελαστικότητας του σκυροδέματος.Το όργανο περιλαμβάνει μικροεπεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να ικανοποιήσει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για ακρίβεια στις μετρήσεις. Με προχωρημένη λειτουργικότητα, μπορεί να προσφέρει στο χρήστη τιμές για το χρόνο μετάδοσης, το μήκος της διαδρομής και την ταχύτητα μετάδοσης των υπερήχων καθώς επίσης και για το μέτρο ελαστικότητας του σκυροδέματος. Το όργανο έχει δυνατότητα αποθήκευσης μετρήσεων και έξοδο RS232 που επιτρέπει τη σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη μεταφορά και αποθήκευση των μετρήσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Εξόλκευση ήλου (εφαρμόζεται στην Ελλάδα)

Τύπος μεθόδου: Μη καταστροφική
Υλικά: Σκυρόδεμα
Με τη βοήθεια συσκευής εμπηγνύεται ήλος στο σκυρόδεμα μήκος 4 cm και διαμέτρου 4mm. Μετά από 10 min ο ήλος εξολκεύεται με εξολκέα, ο οποίος διαθέτει δυναμόμετρο.
Μετράται η μέγιστη δύναμη που απαιτείται για την εξόλκευση του ήλου. Με τη βοήθεια καμπυλών προσδιορίζεται η θλιπτική αντοχή του σκυροδέματος σε σχέση με την ένδειξη του δυναμόμετρου.
Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται κύρια στην Ελλάδα και διατίθεται περιορισμένος αριθμός δοκιμών από τις οποίες προκύπτούν οι πίνακες που συσχετίζουν την αντοχή του σκυροδέματος με τη δύναμη εξόλκευσης ήλου.

Σύστημα ανίχνευσης οπλισμού Profometer 5

Προσδιορίζει:
1. Θέση και προσανατολισμό των ράβδων οπλισμού σκυροδέματος
2. Μέτρησης συγκεκριμένων βάθος κάλυψη
3. Προσδιορισμός της διαμέτρου ράβδου
4. ProVista PC λογισμικό για γρήγορη μεταφορά δεδομένων και την επεξεργασία σε Η/Υ

Με τον ανιχνευτή οπλισμών Profometer 4 προσδιορίζονται με μη καταστροφικές μεθόδους και με ακρίβεια χιλιοστού τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Εάν μέσα στην μάζα του σκυροδέματος υπάρχει ή όχι οπλισμός και εντοπισμός των φατνωμάτων.Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση πυρηνοληψίας και στην περίπτωση επεμβάσεων στην κατασκευή χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού των οπλισμών.
β) Υπολογίζεται το βάθος στο οποίο βρίσκεται ο οπλισμός, παράμετρος που σχετίζεται με την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος και τη διάβρωση του οπλισμού.
γ) Εντοπίζονται οι άξονες και ο προσανατολισμός των ράβδων και η διάμετρος αυτών.
δ) Εντοπίζονται οποιαδήποτε μαγνητικά αντικείμενα στη μάζα του σκυροδέματος.
Στην 2-διαστάσεων οθόνη απικονίζονται τόσο οι οπλισμοί σκυροδέματος αλλά και οι τιμές της επικάλυψης οπλισμού
Ολα τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν προς ένα PC για αποθήκευση τιμών και περαιτέρω στατιστική επεξεργασία.

6. ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ

Η αντισεισμική δόμηση των κτιρίων αποτελεί αναμφισβήτητα τον κύριο και καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.
Στη χώρα μας, η οποία παρουσιάζει την υψηλότερη σεισμική επικινδυνότητα στην Ευρώπη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή κτιρίων ικανών να δέχονται με ασφάλεια τις σεισμικές καταπονήσεις, αποτελούσε και αποτελεί βασική προτεραιότητα της Πολιτείας.
Στην κατεύθυνση αυτή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, κυρίως με τη θεσμοθέτηση αυστηρών Αντισεισμικών Κανονισμών, που παρέχουν στα σύγχρονα κτίρια υψηλό επίπεδο αντισεισμικής ασφάλειας.
Με το δεδομένο όμως ότι ο πρώτος Αντισεισμικός Κανονισμός εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα το 1959 και η πρώτη σημαντική βελτίωσή του έγινε το 1985, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα για το πόσο ασφαλή μπορεί να είναι τα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1959 ή ακόμα και πριν το 1985.
Αυτό σημαίνει ότι πολλά κατασκευαστικά στοιχεία, που είναι καθοριστικά για τη σεισμική συμπεριφορά ενός κτιρίου, όπως για παράδειγμα οι οπλισμοί, οι διατομές στοιχείων που έχουν επενδυθεί, η ποιότητα των υλικών, η θεμελίωση, κ.α., είναι αδύνατο να ελεγχθούν οπτικά και απαιτείται η χρήση μεθόδων που είναι δαπανηρές, αλλά κυρίως προϋποθέτουν τη μερική ή ολική διακοπή της λειτουργίας του κτιρίου.
Ποιά κτίρια μπορεί να εμφανίζουν μεγαλύτερο κίιδυνο & απαιτούν προσεισμικό έλεγχο?
1. Κτήρια με μελέτη κατασκευής πριν το 2000 ή ακόμη περισσότερο πριν το 1985, οπότε και τα δεδομένα για τη στατική μελέτη ενός κτηρίου ήταν μάλλον ελλειπή, σε σχέση με τα σημερινά.
2. Μεγάλος κίνδυνος εμφανίζεται αν τα κτήρια είναι κατασκευασμένα επί Pilotis ή τυχόν μαλακών ορόφων.
3. Πολυώροφα κτήρια
4. Κτήρια μη κανονικά στην κάτοψη
5. Κτήρια με εμφανείς ΡΗΓΜΑΤΩΣΕΙΣ.
6. ΟΛΑ τα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ή έχουν αυθαίρετες προσθήκες / μετατροπές.
Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας για την σεισμική ασφάλεια των κτιρίων είναι και το αναμενόμενο μέγεθος του σεισμικού κινδύνου που τα απειλεί.
To κανονιστικό πλαίσιο αναφοράς για τον προσεισμικό έλεγχο, οποίο περιλαμβάνει τρία στάδια ελέγχου :

  • Τον Πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο ή Ταχύ Οπτικό Έλεγχο (TOE), για την πρώτη καταγραφή και ταχεία αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης.
  • Τον Δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο για την προσεγγιστική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας με βάση αναλυτικότερους υπολογισμούς και (μη καταστροφικό) έλεγχο ποιότητας των υλικών, για όσα κτίρια προκύψει ανεπαρκής σεισμική ικανότητα με βάση τα αποτελέσματα του TOE.
  • Την αναλυτική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας και (ενδεχομένως) σύνταξη μελέτης αποκατάστασης- ενίσχυσης, για όσα κτίρια προκύψει τοπική ή γενική σεισμική ανεπάρκεια από το προηγούμενο στάδιο.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο προσεισμικός έλεγχος αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου της ασφάλειας που παρέχουν τα κτίρια έναντι των μέγιστων πιθανοτικά αναμενόμενων σεισμικών δράσεων στην περιοχή που ευρίσκονται.
Από τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού θα εξαρτηθεί η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του κοινού που συναθροίζεται σε αυτά και για την εξασφάλιση των κρίσιμων λειτουργιών τους.
Ο Ταχύς Οπτικός 'Ελεγχος ( TOE) αποσκοπεί στην πρώτη αποτίμηση της σεισμικής των ικανότητας, με βάση στοιχεία που συλλέγονται και καταγράφονται σε ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Τα στοιχεία που συλλέγονται και καταγράφονται στα Δελτία Ελέγχου έχουν καθοριστεί προκειμένου να παρέχουν τιμές σε ένα πρώτο «δείκτη σεισμικής ικανότητας» εκάστου κτιρίου.
Για όσα από τα κτίρια που θα ελεγχθούν με τη διαδικασία του Ταχέως Οπτικού Ελέγχου προκύψει, μη επαρκής δείκτης σεισμικής ικανότητας, θα ενημερωθούν οι χρήστες των κτιρίων προκειμένου να προβούν στη δεύτερη φάση του προσεισμικού ελέγχου, δηλαδή τον Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο.
Από τον έλεγχο αυτό θα προσδιοριστούν τελικώς τα κτίρια εκείνα, για τα οποία θα απαιτηθεί η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων σε αυτά ή η εκπόνηση μελέτης επισκευής – ενίσχυσης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τ.Ο.Ε.

Ο προσεισμικός έλεγχος διενεργείται από τους έχοντες την ευθύνη της λειτουργίας και ασφάλειας των κτιρίων και εγκαταστάσεων .
Επικοινωνείται μαζί μας (συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνικώς).Μηχανικός της ομάδας, σας καλεί και συλλέγει, τα πρώτα απαραίτητα, στοιχεία για τον προσεισμικό έλεγχο της κατασκευής.Σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε καθορισμένη στιγμή, επισκεπτόμαστε το κτήριο και πραγματοποιούμε τον Ταχύ Οπτικό Έλεγχο (Τ.Ο.Ε.) του κτιρίου σας.
Ο έλεγχος των κτιρίων πραγματοποιείται από ομάδα δύο Πολιτικών Μηχανικών.
Επισημαίνεται ότι σημαντικός παράγοντας για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των στοιχείων είναι η εξεύρεση και χρήση της μελέτης του κτιρίου πριν τη διενέργεια του ελέγχου.
Οι μελέτες μπορούν να αναζητηθούν είτε στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο, είτε στους ιδιοκτήτες των κτιρίων, είτε στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.
Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία προκειμένου να προκύψει η τελική ΔΟΜΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, η οπoία θα δείξει και το πόσο ασφαλής είναι μια κατασκευή.Αν η προκύπτουσα Δομική Βαθμολογία είναι μικρότερη από τα καθορισμένα όρια, τότε προτείνεται η περεταίρω διερεύνηση και ενδεχομένως μελέτη ενίσχυσης ενός κτηρίου ενώ συντάσσεται Τεχνική Έκθεση, στην οποία περιγράφονται όλα τα τεχνικά συμπεράσματα από τον προσεισμικό έλεγχο.

7. Ενεργειακές επιθεωρήσεις (Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης)-Πρόγραμμα εξοικονόμιση κατ'οίκον (2018)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II»(2018)
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα :
Είναι πρόγραμμα παροχής κινήτρων - επιδότησης επιτοκίου, επιχορήγησης κεφαλαίου και κάλυψης
του κόστους των ενεργειακών επιθεωρήσεων, με πόρους από το ταμείο Χαρτοφυλακίου «Ταμείο
Εξοικονομώ ΙΙ» και το «Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης» των νοικοκυριών - για παρεμβάσεις
εξοικονόμησης ενέργειας στον υφιστάμενο οικιακό κτηριακό τομέα, για την Προγραμματική Περίοδο
2014-2020.
Ωφελούμενος είναι το φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή στο Πρόγραμμα και ο τελικός
αποδέκτης των κινήτρων .
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που:
α.) έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία
β. ) πληρούν τα κατά περίπτωση εισοδηματικά κριτήρια (ατομικό εισόδημα από 10.000,00 € ως 40.000,00 €
και οικογενειακό εισόδημα από 20.000,00 € ως 50.000,00 €)
Το βασικό ποσοστό επιχορήγησης ξεκινά από το 60 % και μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα, ενώ
προβλέπεται αύξηση της επιχορήγησης κατά 5 % ανά εξαρτώμενο τέκνο.Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης
ανέρχεται σε 70%.
Επιλέξιμη κατοικία είναι: η μονοκατοικία, η πολυκατοικία, καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα που
χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία , υφίσταται νόμιμα και έχει καταταχτεί βάσει πιστοποιητικού
ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ μετά από διενέργεια ενεργειακής
επιθεώρησης.
Επιλέξιμες Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης όπως περιγράφονται στο κεφάλαιο 3 και προκύπτουν
βάσει της ενεργειακής επιθεώρησης και μπορούν να είναι :
1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων
2. Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης.
3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
4. Σύστημα ΖΝΧ με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
2.3 Ειδικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων
Κάθε Ωφελούμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μια αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για
περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο εάν οι επιπλέον της μιας αίτησης αποτελούν μέρος
αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Τέλος για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία
μόνο αίτηση.